انجمن ایرانی سلیاک تنها سازمان مردم نهاد ملی حمایت از بیماران مبتلا به سلیاک ایران است که از سال 1382توسط پروفسور سید محمد حسن امامی (پزشک فوق تخصص گوارش و کبد و رییس مرکز تحقیقات و هولدینگ پورسینای حکیم ) با مرکزیت شهر اصفهان با کمک خیرین و به عنوان بخش مددکاری و خیریه پورسینای حکیم تاسیس گردید.
انجمن سلیاک ایران به صورت خیریه و غیر دولتی اداره شده و از طریق 27 شعبه فعال خود در کشور در زمینه حمایت های تشخیصی، درمانی، مراقبتی و ارتقاء سلامت جامعه مبتلایان به سلیاک، حمایتهای تغذیه ای از طریق آموزش و تولید محصولات بدون گلوتن ونظارت بر صنایع بدون گلوتن ایران، حمایت های روانشناختی، اجتماعی، قانونی، علمی، پژوهشی، آموزشی و مددکاری جامعه سلیاک ایران سیاستگذاری، برنامه ریزی و ارائه خدمات می نماید.
در حال حاضر این انجمن مردم نهاد :
بیش از 7هزار عضو در کشور را تحت پوشش حمایتهای همه جانبه خود قرار داده و یک خانواده بزرگ از بیماران را به هم وصل نموده است.
در تولید محصولات بدون گلوتن ضروری مشتمل بر نان و کیک و شیرینی و محصولات اولیه غذایی کشور را به خودکفایی رسانده است. در حالیکه تا 7سال پیش تنها بیمارانی که توان مالی داشتند نان بدون گلوتن از آلمان و ایتالیا به قیمتهای خیلی زیادی خریداری می نمودند و کسانی که امکان آن را نداشتند یعنی بیش از 90درصد جامعه مبتلا به سلیاک از خوردن نان محروم بودند یا رژیم را رعایت نمی کرده و دچار عوارض بیماری می شدند.
بیش از 100 بیمار سلیاکی که قادر به تامین نان خود نیستند ماهیانه سهمیه محصولات رایگان از انجمن دریافت می کنند.
همایشهای مردمی و سمینار ها و سمپوزیوم های تخصصی سالیانه برای ارتقاء دانش بیماران ، پزشکان ، جامعه و سازمانهای مسئول مثل آموزش و پرورش برگزار می گردد.
تصویب قوانین نظارتی و حمایتی از این جامعه توسط انجمن پیگیری می گردد و استانداردهای درمانی و صنایع بدون گلوتن توسط کارشناسان انجمن پیگیری و تدوین می شود.
صنایع غذایی را برای سرمایه گذاری در عرصه صنعت بدون گلوتن ایران تشویق ، آموزش ، حمایت و نظارت می نماید و از طریق آزمایشگاه رفرانس سنجش کمی و دقیق گلوتن بر سلامت و امنیت غذایی این تولید کنندگان نظارت می نماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصولات بدون گلوتن به سایت انجمن مراجعه نمایید